úterý 10. června 2014

1. část stavby je hotová

Minulý týden dokončil Domis první část hrubé stavby. Nějaké dodělávky (septik, dešťová kanalizace apod.) jsou plánovány na podzim, kdy snad pozemek víc vyschne. Nicméně základy a zdivo stojí a od teď už se bude stavět jen ze dřeva. Tesaři si stavbu už zaměřili a budou pracovat na roubení v dílně v Bělečku. Montáž na místě je plánovaná na druhou půlku července.
Zde je malá ukázka práce Dřevozpracujícího družstva z Krňovic. Pozednice je mírně zapuštěná do stropních trámů a ukotvená dřevěnými kolíky (detail, který jinde nenajdete).
Nedávno jsem tu psala o tom, jakou bude mít roubenka barvu. Zatím to vypadá na střední odstín hnědé, konkrétně modřín (olejový nátěr Delta hydrostop plus). Na střeše budou tmavě šedé šablony z plechu. Okna jedeme vybírat zítra a představa je taková, že by měly být o fous tmavší než roubení. Nordickou červenou bych chtěla propašovat aspoň na vstupní dveře. Kamenný sokl bude možná z nejbližšího lomu v Mastech. Tmavší šedá by byla lepší, ale to by znamenalo vozit kámen až někde od Skutče.

Žádné komentáře:

Okomentovat