pátek 27. června 2014

Jak se vyrábí roubenka

Jak už jsem psala dřív, tesařské práce dodává Dřevozpracující družstvo. Firma má truhlárnu a pilu v Bělečku a právě tam se teď pilně pracuje na naší roubence. Shodou okolností má výrobu na starost manžel mojí spolužačky z gymnázia. Společně bydlí v roubence přímo v Bělečku (mimochodem v Bělečku je několik roubenek a také jeden srub, časem snad přidám pár fotek). Zpětně jsem opravdu ráda, že jsme se rozhodli pro Dřevozpracující družstvo (ťuk, ťuk), protože řešení různých detailů okolo stavby (a že jich není málo) pro mě není anonymní záležitost, a navíc se to dá spojit s pěkným výletem na kole přes les.
Roubení už je opět rozložené a momentálně se pracuje na stropních trámech. Pak přijde na řadu krov. Na poslední chvíli jsme se rozhodli změnit jednoduché vikýře na dvojvikýře. Z původních 6 budníků se staly 4 větší vikýře. Pár hodin u počítače a povedlo se mi vše napasovat tak (doufám), aby to bylo prostorné uvnitř a hezké z venku.
Cyklo výlet pro dnešní den: školka, Bělečko a zpět, pak k Mírovi do eko komínů, nákup, OBI (vzorník RAL neměli), Techcolor v Divišově ulici (vzorník RAL měli, hurá!), školka.

Žádné komentáře:

Okomentovat