úterý 29. dubna 2014

Betonování základů a stavební rozvaděč

Dnes nás v Deštném uvítala pěkně zrytá louka a pořádný šrumec na stavbě. Včera se podařilo vyhloubit základové pasy a patky a dnes byly na 11h objednány mixy s betonem. 
Základy jsou z důvodu horších podmínek hluboké cca 1,3-1,8m. V této hloubce se při geologickém průzkumu našly únosné zeminy. Realita byla ale trochu horší, protože kromě hnědo-rezatých sedimentů bagr narazil na šedé podzoly. Do rýh navíc sákla voda a celý "ostrůvek" mezi pasy se začal nenápadně sunout směrem dolů po svahu. Naštěstí odpolední bouřky se včera Deštnému vyhnuly a výkopy vydržely až do dnešního dopoledne. 
Moje trochu naivní představy o vzhledu základové spáry před betonáží vzaly rychle za své. Příslušný odstavec v technické zprávě asi od teď zkrátím na jednu větu: "Pokuste se odčerpat co nejvíc vody, hoďte do výkopu zemnící pásek a pak rychle betonujte."
Pásový bagřík JBC v akci.
Kolem 11h začala přehlídka stavební techniky. Nejdřív přijelo čerpadlo na beton neboli schwing.
Pak postupně dorazily 3 mixy s betonem, které se ještě jednou otočily a navezly celkem 54 kubíků betonu. Betonová loby by z nás měla radost a naše spodní stavba se může operativně stát součástí příhraničního opevnění. Možná bychom mohli fakturu za beton poslat na Ministerstvo obrany:)
Druhým dnešním úkolem bylo zprovoznění rozvaděče pro stavbu. Této zapeklité záležitosti se ujal Olda Jedlička. Na nás už je jen "trocha" papírování s ČEZem, který nám snad brzo osadí elektroměr a můžeme se připojit do sítě. Jelikož jsme s přípravou rozvaděče poněkud zaspali, stavba zatím bere proud od sousedů.
Stavíme v CHKO a bereme ohled na kytičky:)

3 komentáře:

  1. Mám radost, jak rychle pokračujete.

    OdpovědětVymazat
  2. doufám že to tam chodíš pravidelně monitorovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Trochu bych se bál toho, jak je to tam jako pěst na oko bez nějakého oplocení a tak dále. :) Ale tak snad víte, nebo respektive věděl jste, co děláte. My teď taky sháněli rozvaděčové skříně. Musím říct, že je to docela pakárna. Málo kdo je má. Ale kdyby chtěl někdo poradit, tak ať zkusí Schmachtl. Tam se ještě obejde. :)

    OdpovědětVymazat