pondělí 19. května 2014

Základová deska

I přes nepříznivé počasí v posledních dnech je na stavbě patrný pokrok. Ztracené bednění bylo kompleně vyzděno a vylito betonem. Pánové z prováděcí firmy zvládli položit ležatý svod kanalizace a provedli veškeré potřebné prostupy skrz základy. Pod deskou je 20-50cm vysoký násyp z kameniva fr. 0-32 z lomu v Mastech. V popředí můžete vidět pěkné bahniště po víkendových deštích.
Na zhutněném kamenivu už je připravená výztuž základové desky. KARI síť při spodním líci desky (pro znalce uvádím parametry 6/150-6/150) je po obvodu a pod střední stěnou doplněna sítí při horním líci desky a navíc ještě obvodovou výztuží 3xR12. Výztuž čeká na zebetonování, které by mělo proběhnout snad už za příznivého počasí v úterý nebo ve středu.
Šedá část soklu bude přihrnuta zeminou (a to nejpozději příští úterý, jinak si na nás CHKO došlápne...). Bílá část (extrudovyný polystyren tl. 8cm) se bude obkládat lomovým kamenem z Mastů. Polystyren slouží jako boční bednění pro desku.
Pár fotek pořízených při odpolední procházce po Deštném (v místě, které familierně nazýváme satelit).
Roubenku staví v Deštném i firma Srubové domy Haniš, kterou jsme také poptávali, ale nakonec jsme se dohodli s panem Zárubou z Krňovic.

Žádné komentáře:

Okomentovat