neděle 20. září 2015

Nestíhám vkládat příspěvky

Musím se přiznat, že začínám těžce zaostávat ve vkládání příspěvků na blog. Takové máme teď v Deštném pracovní tempo. Tedy přesněji řečeno ne my, ale hlavně pan Řehounek. I když i příprava a organizace všeho okolo zabere dost času. Jen za poslední týden byl někdo z rodiny v Deštném hned 4x. Takže co přibylo od minula:
Vezmu to odzadu. Pozorný čtenář si všimne, že zděná část roubenky už není cihlově červená, ale bílá. Zateplení jsme nakonec udělali z polystyrenu. Kvůli prodyšnosti by byla lepší minerální vata (ovšem materiál vyjde asi 3x dráž).  Povrch se ale stejně zakryje lepidlem a omítkou, která je řádově méně paropropustná. Ve finále tedy není až takový rozdíl v prodyšnosti mezi kontaktním zateplením polystyrenem a vatou. Fasáda je zatím jen potažená lepidlem, které bude 14 dní zrát. Omítka bude bílá, takže na fotce už je to vlastně hotové:)
Pod terasou je vidět zásoba dříví na zimu z hradeckých lesů. Tímto děkujeme Vojtovi za pomoc s dovozem.
Zvolili jsme systém Baumit Open. Desky polystyrenu v sobě mají malé dírky (o průměru několika mm) v docela hustém rastru, které by měly zajišťovat větší prodyšnost. Omítka bude Baumit NanoporTop, která by se měla méně špinit. Jsem zvědavá, jestli v Baumitu mají výrobky zvládnuté nejen marketingově, ale i po funkční stránce:-)
Uvnitř přibyly sádrokartony. Tím pádem jsme mohli nechat zaměřit vnitřní dveře. Na zemi už je hotová dlažba - Rako Siena 45x45cm v pískovém odstínu. Dlažba není úplně jednolitá, tak se snad nebude moc špinit.
Obklad za kuchyňskou linkou - Rako Vanity 20x40cm v modro-šedém odstínu.
Stejný obklad je i v technické místnosti.
A nakonec koupelna - obklady Rako Soft 30x60cm, světle a tmavě šedá s modrou listelou.
Obklady a dlažby jsme koupili v nové prodejně MK Rako v Hradci, kde nám nabídli výhodnou cenu s dovozem do Deštného zdarma:) Společně s lepidlem (12 balíků po 25kg) to bylo několik set kilogramů, což bychom autem těžko převáželi. Spárovačku, silikon, hydroizolační stěrku atd. jsme vzali od Mapei (už se nám osvědčila v domácí koupelně). V rámci sjednocení prostoru a zjednodušení práce máme ve všech místnostech stejnou dlažbu a jeden druh spárovačky v dlažbě i v obkladu.
A nakonec největší ozdoba (a zároveň složitost) roubenky - modrá krbová kamna. Pokračování v samostatném článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat