neděle 8. listopadu 2015

Kamna v roubence

Tak jsme se dočkali! S "menším" zpožděním, po 7 týdnech, máme (skoro) hotová kamna. Prodlení bylo způsobené hlavně sháněním revizního otvoru správné velikosti, resp. čekáním na jeho výrobu na zakázku.
Ještě nás čeká několik ne nepodstatných dodělávek. Předně je třeba připojit čerpadlo do elektriky, napustit topnou soustavu vodou (s fridexem) a zatopit v kamnech. Až pak budeme moct křičet hurá (doufám). Po estetické stránce je potřeba vyspárovat kachle a oštukovat hrubou omítku.
V nejbližších týdnech nám snad truhláři dodělají dřevěnou podlahu a vnitřní dveře. Pak už nastoupí svépomocná pracovní četa na malování, úklid, montáž koupelny, kuchyně atd.

2 komentáře:

  1. Pěkná práce. :) My máme v domě taky na vytápění krbová kamna. Dost ale teď uvažuji nad tím, jestli nepřejít na tepelné čerpadlo. Díval jsem se, že se pořád dají vyřídit i dotace na tepelná čerpadla, takže by to díky tomu možná nemuselo stát tolik, což by určitě byla výhoda.

    OdpovědětVymazat
  2. Nad tepelným čerpadlem jsme také přemýšleli, ale je to bohužel strašně velká investice a to si v současné době bohužel nemůžeme dovolit. Krbová kamna už jsou finančně trochu přívětivější. Je sice pravda, že v našem případě budeme muset investovat i do nového komínu, ale například nerezové komíny naštěstí až tak drahé nejsou, takže to nebude o tolik peněz navíc.

    OdpovědětVymazat